FAQ

Algemeen

Het festival is van donderdag 16 augustus t/m zondag 19 augustus 2018. Je bent het hele weekend welkom, maar kunt ook dag- of avondkaarten bestellen.

Het festival vindt plaats op de Paasheuvel in Vierhouten. Het adres van deze prachtige locatie op de Veluwe is ‘t Frusselt 30 te Vierhouten.

Op donderdag 16 augustus ben je vanaf 9:00 welkom op het kampeerterrein om je tent op te zetten, caravan neer te zetten of in de pipowagen je bed op te maken. Het festivalterrein is vanwege de veiligheid dan nog niet open, want we zijn nog druk aan het opbouwen. Vanaf 15:00 opent ook het festivalterrein en de horeca.

Een overzicht van al onze tickets vind je hier: https://www.gracelandfestival.nl/ticket/graceland-festival-2018/. Tot en met woensdagnacht 15 augustus 23:59 kun je online je tickets kopen. Daarna kun je alleen nog je ticket aan de kassa kopen, maar daar zijn ze wel duurder.

Als je het festival alleen zondag komt bezoeken, krijg je gratis toegang. In verband met de veiligheid vragen we je wel een ticket voor de zondag aan te schaffen. Dat kan online, tot vlak voor je aankomst, of aan de kassa op het festival.

Als het antwoord op je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen staat, mail dan naar info@gracelandfestival.nl. We doen dan ons best je vraag alsnog zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook via onze social media kanalen kun je je vraag, opmerking of suggestie kwijt. Je vindt ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Graceland Festival kan bestaan door de steun van fondsen en sponsoren, maar ook dankzij supporters die ons maandelijks steunen.  Wil je meebouwen aan Graceland Festival? Check alle mogelijkheden voor support en samenwerking hier. Of je nu een particulier bent met een groot hart voor ons festival, of een ondernemer die kansen ziet; we zien je aanmelding graag tegemoet. O, ja: je krijgt dan ook nog eens een fijne korting op je kaart.

Zeker! We zijn gek op vrijwilligers! Bekijk hier onze vacatures, en zie je meteen hoe je je kunt aanmelden: https://www.gracelandfestival.nl/vrijwilliger-worden/

Festival info

Donderdag 16 augustus | Vanaf 09:00 – kampeerterrein open | 15:00 – 02:00 festivalterrein en horeca open

Vrijdag 17 augustus | 09:00 – 02:00 festivalterrein open

Zaterdag 18 augustus | 09:00 – 02:00 festivalterrein open

Zondag 19 augustus | 09:00 – 14:00 festivalterrein open

Spreek je waardering voor het prachtige terrein waar we mogen verblijven uit, door met het OV te komen. Vanaf station Nunspeet pak je de bus naar halte Noordkampen in Vierhouten. Vanaf daar is het slechts 4 minuten lopen naar het festivalterrein. Of je pakt bus 112 vanaf station Nunspeet of busstation Wittenberg (voor bijv. de mensen die uit Ede of Arnhem komen). Géén gedoe met parkeren, en zeg nou zelf; zo’n bus vol met mede-festivalgangers, daar word je toch vrolijk van! Nodig meteen de buschauffeur uit voor het festival 🙂

Een andere optie waardoor de bomen van de Paasheuvel je nóg vrolijker tegemoet ruisen, is dat je zorgt dat je met iemand kan carpoolen. Maak gebruik van onze Facebook event pagina om in contact te komen met mogelijke medereizigers.

Kom je met de auto? Dan koop je een parkeerticket. Een dagkaart kost €10, het hele weekend parkeer je voor €15. Volg de aanwijzingen op de borden en van onze parkeermedewerkers.

Op het festival betaal je je eten en drinken met muntjes. Deze zijn bij de kassa verkrijgbaar voor €2,40 per stuk. We verkopen ze per 5. Je kunt ze zowel contant als met PIN betalen.

Mocht je een melding willen doen of heb je 112 nodig? Bel dan ons nood- en meldingennummer. Je krijgt dan de centrale post van veiligheid aan de lijn. Wij gaan kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

NOOD- of MELDINGENNUMMER: 050-2057600

Sla dit nummer nu gelijk op in je telefoon onder Graceland noodnummer. Dan heb je het altijd bij de hand wanneer dat nodig is.

Op Graceland Festival kan je ook met rolstoel terecht. Er is een aangepast toilet en op enkele plekken na (De Oase en Kunst van de Stilte) kun je het hele programma volgen.

Voor meer informatie en overleg over de toegankelijkheid van het terrein: e-mail corinavonk@hotmail.com

Aan de kassa ontvang je een tof programmaboekje, met daarin de plattegrond van het terrein. Mocht je toch niet vinden wat je zoekt, dan kun je één van onze medewerkers aanspreken, te herkennen aan hun zwarte crew shirt en vriendelijke gezicht 🙂

Een overzicht van de belangrijkste plekken:

Informatie & Kassa

Bij het infopunt kun je terecht met al je praktische vragen. Bij de kassa koop je je festivalticket, of laat je je online gekochte ticket checken door één van onze medewerkers. Ook koop je hier munten waar je bij onze horeca mee moet betalen.

EHBO

Ben je gewond of voel je je niet goed? Je kunt terecht bij ons EHBO punt voor eerste hulp.

Merchandise

We verkopen ook dit jaar weer toffe Graceland Festival merchandise. Scoor jouw t-shirt, notebook, patch of bierviltjes bij onze merch-stand!

Volg de aanwijzingen op voor het weggooien van afval. Er zijn verschillende afvalpunten. Probeer zo min mogelijk afval te produceren en eet tijdens het festival bij de horecapunten op het festivalterrein. Daarmee steun je ook nog eens het festival.

Nee, die zijn er niet. Ons advies: travel light! Neem niet teveel waardevolle spullen mee waar je naar moet omkijken. Zonde van je aandacht; er is zoveel moois mee te maken op het festival!

Absoluut. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 11 mogen voor een kleine prijs mee (vind ook hun tickets hier). Voor hen hebben we ook een te gek kinderprogramma. Bring ’em all!

Op het kampeerterrein mag je je eigen eten en drinken nuttigen. Op het festivalterrein is dit niet toegestaan. Maar.. dit wil je ook helemaal niet!

We hebben dit jaar namelijk een breed aanbod aan heerlijkheden. De Indiase keuken is present met LichtSpicy. Daarnaast zijn ook de heerlijke houtgestookte pizza’s van Artcuisine er weer. Easy Catering verzorgt ontbijtjes, belegde broodjes, schnitzels en linzensoep. Daarnaast is natuurlijk ook de frietkar aanwezig, voor een puntzak friet en/of een biologische frikandel.

Zin in een drankje? Probeer dan absoluut al de fantastische bieren van Tongval, waar ze aan de bar tevens het frisse Bionade verkopen. Bij de Riemer scoor je een heerlijke bak koffie, thee, of een lekker wijntje. We verkopen alcohol alleen aan bezoekers die 18+ zijn.

Helaas zijn honden niet toegestaan op het terrein.

Op het kampeerterrein zijn barbeques en kampvuren verboden. Helemaal vanwege de droogte van de afgelopen tijd. Koken op het kampeerterrein mag wel op gas.

Wat een geweldig goed idee! Verzorg dan meteen een pop-up workshop ‘hoe overleef ik in de natuur’ voor al je mede-gracelanders!

En toch hóeft het niet per se. Want bijv. het aanbod van LichtSpicy is volledig vegetarisch, en ook bij de andere cateraars zijn er volop vegetarische opties.

Voor jou als vegetariër misschien niet relevant, maar sowieso is al het vlees dat op het festival wordt aangeboden biologisch. En daarmee een stap in de goede richting.

Bij slecht weer sta je droog in de Zonnehal en in alle andere tenten. Alleen op het horecaplein en het bospodium word je nat. Neem bij natte weersvoorspellingen een poncho, plu (liever niet bij het podium) en regenlaarzen mee.

Geen hele grote dingen. Natuurlijk is er ruimte gemaakt voor onze sponsoren en krijgt onze wereldrecord poging de nodige ruimte. Parkeren zal ook op een andere plek gebeuren. Volg gewoon de aanwijzingen als je het terrein op rijdt.

Jazeker, deze zijn te koop bij onze infostand. We verkopen Thunderplugs voor 1 muntje.

Een dagticket is niet geldig om te blijven overnachten. Wil je toch graag blijven slapen op het terrein? Koop dan een ticket [€15 per persoon, per nacht] bij onze infostand.

Bij onze infostand is er een mogelijkheid je telefoon tegen betaling op te laden.

Na zonsondergang mag je niet op de achtergelegen hei komen. Dit heeft te maken met veiligheid van de flora en fauna. Het Jagersnest (restaurant) tegenover de speeltuin is uitsluitend voor campinggasten. Zij serveren niet aan festivalbezoekers.

We zijn te gast op de Paasheuvel. Er zijn campings om ons heen, en meerdere toeristen. Houd rekening met hen.

Tijdens het festival zullen foto’s en opnames gemaakt worden voor promotiedoeleinden. Iedereen die het festival bezoekt gaat hiermee akkoord. Mocht je hier niet mee akkoord gaan, dan heb je het recht en de mogelijkheid dit aan te geven bij onze informatiestand. We zullen er dan voor zorgen dat er van jou geen beeldmateriaal wordt vastgelegd.

Overnachten

Volg de aanwijzingen van de medewerkers op als je op het kampeerterrein aankomt met je tent, vouwwagen, caravan of camper.

In een pipowagen zijn drie stapelbedden aanwezig zodat je met zes personen kunt overnachten. Let op lange mensen: er zijn twee stapelbedden van 180 cm en één stapelbed van 200 cm. In de Pipowagens zit geen stroom, toilet of keuken.

Een safaritent heeft zes stapelbedden per tent zodat je er met 12 mensen kunt overnachten. In de Safaritent zit geen stroom, toilet of keuken.