Vrijwilliger worden?

Graceland Festival zou niet bestaan zonder lieve, leuke en hardwerkende vrijwilligers. De mogelijkheden als vrijwilliger zijn divers en je bent heel erg welkom. Je kunt kiezen uit de volgende functies:

Stagemanagement (nog 1 plek)

Als stagemanager werk je met de licht- en geluidsmensen en de presentator samen om alle programmaonderdelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je verzorgt de ombouw op het podium, bewaakt de planning en zorgt dat alles en iedereen op de juiste tijd op de juiste plaats staat. Backstage is jouw plaats om te shinen!

Als locatiemanager zorg jij ervoor dat jouw tent of locatie tot in de puntjes verzorgd is. Je waarborgt de veiligheid maar zorgt er ook voor dat het sprekers en artiesten aan niets ontbreekt. Aan het einde van de dag sluit jij de tent.

Kassa / Info / Merchandise (Nog 1 plek)

Het kassateam verzorgt de verkoop van tickets, munten en merchandise en is het uiterst gezellige infopunt van het festival. Het team werkt in shifts en werkt tijdens het festival zo’n 4-6 uur per dag. Ben jij 18+, gezellig, een teamplayer, behulpzaam, klantgericht, betrouwbaar en verantwoordelijk? Geef je op voor het kassateam.

Schoonmaak (VOL)

Samen met jouw teamleden houd je het terrein schoon voor het milieu, de festivalbezoekers en de vrijwilligers. Ben jij goed met een spons en afvalprikker en help je graag mee voor een schoon festivalterrein? Meld je aan.

Aankleding (VOL)

Als onderdeel van het aankledingsteam maak je alle podia en het terrein tot een sfeervol geheel. Ben je creatief, handig met materiaal en gereedschap? Werk je netjes en vlot door? Meld je dan aan! Tijdens de opbouw werk je fulltime en tijdens het festival ongeveer 1,5 uur per dag.

Jongerenwerk (VOL)

Graceland Festival trekt een groeiende groep jongeren die hun eigen ruimte verdienen op het festival. Onder elkaar, los van hun ouders, om te hangen, elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken op de gebieden die hen bezig houden. Wil jij met hun optrekken? We zoeken positieve, energieke mensen met gevoel voor humor, maar bovenal veel ruimte in hun hart voor onze jonge gasten. Interesse? Meld je aan!

Beveiliging (VOL)

Samen met jouw teamleden houd je het festivalterrein veilig en onder controle. Tijdens de festivaldagen ben je 4 tot 6 uur per dag aan het werk als bandjescontroleur, parkeerwachter of terreinbewaker.

Artist driving (VOL)

Jij verzorgt een veilige en aangename rit door artiesten met de auto op te halen van en weg te brengen naar stations en/of vliegvelden.

Artist handling (VOL)

Jij zorgt ervoor dat de artiest of spreker zich thuis voelt en niets tekort komt zodat hij / zij helemaal klaar is om een goede performance neer te zetten.

EHBO (VOL)

Dit team is vol!

Elektra (VOL)

Samen met de andere vrijwilligers binnen het elektrateam ben je bezig met alles op het gebied van elektra, verlichting en water voor het hele festival. Tijdens de op- en afbouw van het festival zul je fulltime aan het werk zijn. Tijdens het festival zul je in wisselbeurt een aantal uren per dag storingsdienst draaien.

Fotografie (VOL)

Tijdens de concerten en andere programmaonderdelen van het festival leg jij alle mooie momenten vast met jouw camera. Heb je ervaring met fotografie of filmen? Meld je dan aan voor het fotografie- en/of filmteam.

Gespreksteam (VOL)

Voor het gespreksteam zoeken we empathische oren en goede praters. Per festivaldag sta je gemiddeld 6 uur per dag met jouw teamleden klaar om een bemoedigend, enthousiasmerend, lief of gewoon leuk praatje te maken met festivalgangers.

Horeca (VOL)

Zin om te frituren? Dan is het horecateam helemaal jouw ding! Tijdens de festivaldagen sta je ‘s middags, ‘s avonds en soms ‘s nachts in de frituurwagen om de hongerige festivalgangers te voeden. Je draait shifts waardoor je gemiddeld 6 uur per dag bezig bent.

Kinderwerk (VOL)

Graceland Festival is een festival voor iedereen, ook voor de kleinsten. Tijdens het dagprogramma van het festival werk je mee in de kindertent (2 blokken van ongeveerd 3 uur) en ‘s avonds werk je niet. Heb jij ervaring met kinderen en is het jouw missie om voor hen het festival tot een groot feest te maken? Meld je dan aan voor het gezellige kinderwerkteam.

Opbouw/afbraak (VOL)

In het opbouw/afbraakteam bouw je het terrein op van een grasveld naar Graceland Festival. Een week voordat het festival begint, ben je aanwezig en werk je fulltime aan de opbouw. Tijdens het festival kan het zijn dat je opgeroepen wordt om iets op te bouwen of te repareren, maar verder kun je genieten van het programma. Bij de afbouw wordt het terrein binnen enkele dagen weer helemaal afgebouwd. We zoeken aanpakkers die tegen een stootje kunnen, die veilig en hard kunnen werken en flexibel zijn.

Vieringen (VOL)

Voor en tijdens Graceland festival zijn er verschillende vieringen met vrijwilligers en/of festivalbezoekers. Jij helpt mee door jouw talenten in te zetten voor en tijdens de vieringen.

Enthousiast?

Wat leuk dat je overweegt om mee te helpen tijdens Graceland Festival 2018! We kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Als organisatie zijn we wekelijks volop bezig om het weer een mooi, gezellig en inspirerend festival te maken. Dat kunnen we uiteraard niet zonder de hulp van vrijwilligers. De mogelijkheden zijn breed, dus overweeg goed welke bij jou zou passen.

Als vrijwilliger betaal je €35,- en daarvoor ontvang je het volgende:

  • Gratis toegang tot het festival
  • Gratis kamperen
  • Drie maaltijden op de dagen dat je aan het werk bent
  • Een Graceland t-shirt
  • Een preparty en afterparty

Opgeven doe je via onderstaand formulier. Hierna ontvang je binnen een week een e-mail waarin de betalingsgegevens vermeld staan. Als de financiële bijdrage voor jouw wegens omstandigheden niet mogelijk is, mail dan naar vrijwilligers@gracelandfestival.nl en dan zoeken we naar een oplossing. Ook voor andere vragen, kun je op dit e-mailadres terecht.

We zien jouw aanmelding met enthousiasme tegemoet!

Aanmelden vrijwilligers

aanmelden